Ne legyél B.I.R.K.A.! - TINIOLDAL - Minden tiniknek, tini témákról, párkapcsolatok, test, lélek! Egy remek közösségi old
  

 

 

  × szerkesztők: 
 Krisza (23/L)
 Wandar (22/F)
elérhetőség:
nelegyelbirka@gmail.com

  × design, rajzok:
 Krisza

  × nyitás:
 2010.09.06.

  × Facebook:

 

 

Körkérdés
Tetszik az oldal?

tetszik
nem tetszik
nemtom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

                                              

 

Párkapcsolat
Párkapcsolat : Párkapcsolat „szüneteltetése”

Párkapcsolat „szüneteltetése”

Krisza  2011.10.04. 19:49

Elég gyakran hallani/olvasni arról, hogy az egyik fél azt mondja a párkapcsolatban: „Tartsunk egy kis szünetet!”. Ebben a cikkben erről olvashatjátok a véleményem, ami szokás szerint nem feltétlenül egyezik meg a közvéleménnyel.


 

Nem áll szándékomban senkit meggyőzni semmiről, ez már megint csak a saját véleményem, még véletlenül sem kell valamiféle szabálynak venni a szavaim.

Szerintem, ez az egész „tartsunk egy kis szünetet, jó?” mizéria baromság.
Akkor már inkább a szakítás. Ha valami nem megy, hát nem megy, jobb előbb továbblépni, mint még évekig tapicskolni egy olyan párkapcsolatban, ami már rég tönkre ment egyszer. Mert ha már a „szünet” egyáltalán szóba került, az régen rossz.
Továbbra is tökéletesség párti vagyok, én nem tudnám feldolgozni azt, hogyha a barátom ilyen ötlettel állna elő.  Magamról meg tudnám, hogyha egyszer már megtörtént a „baj”, máskor is megfog, maximum hosszú évek múlva.

Nem azt mondom, hogy minden párkapcsolat olyan, mint a miénk, és soha nem lehet semmi probléma, azt is elfogadom, ha csak mi vagyunk így megáldva, (Azért remélem, hogy még mások is jártak rajtunk kívül ilyen piszok jól… ;D) de normális esetben, egy kapcsolatban a felmerülő problémát még jóval azelőtt meg kéne oldani, hogy valamelyik fél eljusson addig, hogy már -  ha kis időre is -  de külön akar lenni a párjától.

Ha a párod érzi úgy, hogy szünet kéne…
Miért nem szólt eddig, hogy valami problémája van? Hüm? Ez azért szerintem igencsak érdekes… Mint már rengeteg cikkben írtam, minden jó kapcsolat alapja a kommunikáció! Azzal meg lehet oldani mindent, de komolyan!
Ha ennyire nem működik köztetek a dolog, akkor minek erőltetni?

Ha te érzed úgy, hogy szünetelni kéne…
El kéne gondolkodnod azon, hogy mégis mi miatt van ez az érzésed, és megint csak azt tudom szajkózni: meg kell beszélni!
Miért kéne neked az a szünet? Azért, hogy mindent át tudj gondolni egyedül? Nem eddig is azt csináltad? Magadban rágódtál valami miatt, amit nem tudtatok, vagy nem akartatok megbeszélni? Együtt kell megoldani a gondokat!
Mit segítene egy szünet? A szünet csak arra jó, hogy nem beszéltek egymással, és szépen félreteszitek az egész problémát, ami kiváltotta a dolgot, és folytatjátok az egészet onnan, ahol abbahagytátok, csak egy kicsit halogatva a problémát… Nagyon ügyes technika, csak nem valami egészséges…
Az mondjuk még a jobbik eset, ha a szünet után meg tudjátok beszélni a dolgot, de még mindig ezerszer jobb lenne a megelőzés

Az pedig már tényleg a vég, hogyha azért akarod a szünetet, hogy más pasikkal is legyél. 

Ha mindketten úgy érzitek, hogy szünetelni kéne…
Ez számomra aztán végképp egyértelmű. Ha senkinek sem jó a másikkal, akkor mire az egész?

Összefoglalva, szerintem maga a szünet értelmetlen. Nem szünet kell, hanem beszélgetés! Nem félre tenni a problémát, hanem szembe nézni vele, együtt, és megbeszélni minél előbb!

Tudom, ez megint egy igen drasztikus cikk lett, de nekem ez a véleményem, nem kell egyetérteni, csak megosztottam a „nagyvilággal”! Ha egyet értetek velem, osszátok meg ti is a cikket! ;)

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
Hibás kód. Próbáld újra!
 
 
3 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2011.11.06. 00:36
Pasi20

   Nagyon érdekes kommentet kaptál.:D 20 éves tag vagyok és fél életem egy lányra szenteltem. Volt már olyan, hogy szünetet kértem, mert valamivel nagyon megbántott, de másnap egyből azzal jött, hogy tényleg bunkó volt és ne harizzak. Majd megbeszéltük a dolgot.

  Visszaemlékezre a vele töltött évekre, mindig úgy kezdődtek a problémák, hogy valamelyikünk valamit elhallgatott, nem mondta ki, hogy bántja valami, majd ez eluralkodott és lett belőle egy vita. Mikor kisebb, mikor nagyobb.

  A felhozott témán elgondolkozva azt mondanám, hogy a szünet 100%ban elkerülhető kellemetlen helyzet. Ha meg így van, akkor tényleg értelmét veszti. Minden csak hozzaállás kérdése. Az, hogy nem tudjuk teljesíteni a 100%-ot, az a mi emberi gyengeségünkből fakad.

 

   A cikkeddel kitetted az i-re a pontot. Hogy miért kaptál ilyen kritikát? Hát pont ezért. Ha megfigyeled nem is tudott rendesen a cikkedbe belekötni, helyette csak kifogásokat talált. Ez nem is cikk, ilyen vagy meg olyan vagy, stb...De azért én megkérdeném a kedves kommentelőt.

 

   Mitől félsz ennyire????? Attól, hogy egy nap azt hallod, hogy tartsunk szünetet és te tudod, hogy ez már a vég. Vagyhogy a párod szerint is értelmetlen a szünet és szünet kérés helyett dobni fog? Miért kell másokat bántani, ha saját magaddal van gondod?

2011.10.06. 21:03
Krisza

A végét csak külön tudom elküldeni...

 

"Kicsit elgondolkoztató volt az a dolog, hogy ti vagytok ennyire megáldva meg minden, olyan... tökéletes p***ai stílus jött le nekem, meg hogy mindenkit meg akarsz bántani, hogy csak ti vagytok ennyire jóba egymással, s ti vagytok ezzel megáldva. "

Hidd el, annak örülök a legjobban, ha rengeteg olyan pár van, mint mi! Nagyon elsiklottál egy mondatom felett, ami így hangzik:

"Azért remélem, hogy még mások is jártak rajtunk kívül ilyen piszok jól… ;D"

Még egyszer köszi, hogy leírtad a véleményedet. :) Én is ezt teszem minden egyes cikkemmel, és most is. :)

Krisza

2011.10.06. 20:31
Nóri

Hát ez a cikk, nem is cikk, már bocsáss meg hogy ezt mondodm, inkább a "nagyvilággal" megosztottad a véleményedet. Ebből túlképen nem is cikket várázsolsz elő, hanem a saját véleményedet osztod meg. De azt már nem is írtad oda, hogy vannak olyanok is, akik pl: szüneteltetni akarnak, azonban meg mondja miért akarja ezt a szünetet. Persze ezeknek a párosoknál kb 30%ka annak hogy meg mondják a szünet okát, mert nem akar a illetővel szakítani s, nem akarnak szakítani egymással.

Úgy vélem hogy ez egy abszolút nem hülyeség dolog, hisz a szünet alatt mint két ember megtudják magukban vagy esetleg négyszemközt megbeszélni az adott problémát. Utána döntenek: együtt maradunk vagy szakítsunk? Úgy gondolom, hogy ez a szünetelés egyáltalán nem értelmetlen dolog, igen is nagyon hasznos dolog egyesek számára! Még ha 30%nak a százaléka nincs is benne, de maximum a 20%-ka biztosan! Rajtatok kívül, biztosan vannak még nagyon sokan megáldva! ;) Csak hogy ne legyél ennyire egoista és elszállva magadtól!

Abban teljesen igazad va, hogy ami nem megy, az nem megy! Annak már rég rossza  vége, na de ha egy szünet szó el is hangzik, már rögtön szakítsak az illetővel? Szerintem így is meg lehet oldani s, megbeszélni a problémát, még ha a szünet alatt nem is beszélnek nagyon egymással, de fel-fel hozzák az olyan párosok akik igen akarnak beszélni a problémáról, mert azért mégis csak hónapokig, hetekig, vagy netán évekig voltak együtt! Gondolom is, hogy te sem örülnél ha a párod hírtelen azt mondaná neked, "kicsim tartsunk egy kis szünetet, mert ez így nekem sok! Bocsi!" Akkor nem tudom mi a fenét reagálnál, bár tisztában vagyok abban hogy szépen ott hagynád? :/

Bocsika hogy így leszóltalak és beszóltam a kis "cikkedbe" ami végülis nem is cikk, hanem véleményező oldal. :) Vannak nagyon jó cikkeid, de ez... valahogy nem fogott meg engem. :D Kicsit elgondolkoztató volt az a dolog, hogy ti vagytok ennyire megáldva meg minden, olyan... tökéletes p***ai stílus jött le nekem, meg hogy mindenkit meg akarsz bántani, hogy csak ti vagytok ennyire jóba egymással, s ti vagytok ezzel megáldva. Már ne is haragudj, de rajtatok kívül még nagyon sokan vannak megűáldva és igen megoldják a problémájukat még szünet alatt is! Bár nagyon ritka, de van ilyen.  Kicsit olyan egoistásan tánt fel ez a cikked, de kérlek ne értsd félre nem rosszat akarok neked, csak vedd észre egy picit magad.


Válasz:

 

Szia!

Köszi a hozzászólásod, örülök, hogy akad olyan is, aki normálisan meg tudja osztani a nemtetszését.

Viszont nem teljesen értem a problémádat…
Ez az egész oldal azért van, hogy Wandarral közszemlére tegyük a véleményinket, semmi egyéb. Nem akarunk senkit meggyőzni semmiről, csak tudatni akarjuk, hogy bizony van, aki így vélekedik a dolgokról. :) Ezt elég sokszor igyekeztem hangsúlyozni az irományomban, az elején és a végén is leírtam, azt hiszem elég érthetően.

„Rajtatok kívül, biztosan vannak még nagyon sokan megáldva!”
Írtam is, hogy remélem így van. Attól még, hogy zárójelben van, ott van! ;)

„Gondolom is, hogy te sem örülnél ha a párod hírtelen azt mondaná neked, "kicsim tartsunk egy kis szünetet, mert ez így nekem sok! Bocsi!" Akkor nem tudom mi a fenét reagálnál, bár tisztában vagyok abban hogy szépen ott hagynád? :/”
Nem örülnék, és igen, ott hagynám. Mint a cikkben is kifejtettem, nagyon nagyon kiakadnék, hogyha nem megbeszélni akarná a dolgot, hanem rögtön bármiféle szünettel jön.

„... és beszóltam a kis "cikkedbe" ami végülis nem is cikk, hanem véleményező oldal. :)”
A kettő mivel zárja ki egymást? :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
 

 

 Ha tetszik az oldal, és segítenél benne, hogy többen megismerjék, hirdethetsz minket ezzel a buttonnal:

 Köszönjük! :)


 

 

Friss bejegyzések
2017.03.28. 15:56
2017.01.29. 10:39
2014.06.24. 16:55
2013.01.28. 13:38
2013.01.15. 15:01
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

                                              


Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND